9. dec. Det evige liv.

Det er Jesus, der taler om og lover evigt liv. Det gør han flere steder i evangelierne, blandt andet i denne bøn i Joh. Ev.17. Der på en måde markerer afslutningen på hans jordiske tjeneste. Joh. Ev.17:3. Siger Jesus: Og dette er det evige liv, at de kender dig, den eneste sande Gud, og ham, du har udsendt, Jesus Kristus. Jesus har flere gange sagt, at den der tror på det, han har sagt, har evigt liv og kommer ikke for dommen.

Det har vi trøstet os selv med mange gange, når tvivlen kom for tæt på, og forstyrrede os i troen på Jesu fuldbragte sejr over døden og dødsriget.

Her siger Jesus, at det evige liv er at kende Faderen, er det så en betingelse, der føjes til troen på Jesus. Nej det er det ikke, for Jesus siger selv, Når I har set mig så har I set Faderen. Jesus afslørede Faderens sande kærlighed og nåde i forhold til den lov trældom, de ellers levede under, men han afslørede også Faderens ledelse i alle de handlinger, Jesus gjorde.

Det der har betydning for os i dette er, at Jesus sådan set siger, at vi alle kan komme til at tjene Gud på samme måde ved at lade os lede af Gud i vore beslutninger og handlinger.

Så min opfordring skal være: Lad Gud få lov til at lede dig næste gang, du står overfor en beslutning i dit liv. Det er lige så godt at have Gud med i de daglige beslutninger som i de store afgørelser, vi kommer til at stå overfor i år 2018.

Lad os tage det nye år med ind i vore beslutninger for ingen af os ved, hvad der kommer til at ske i det nye år. Læg det i Guds hånd, for han er større end alverdens politikere.

Aron Jensen