30. jan. Høst, glæde og jubel.

”De, der sår under tårer, skal høste med jubel. Grædende går han ud, mens han bærer såsæden; med jubel vender han hjem, mens han bærer sine neg.” Salme 126. 5. 6.

Vi har altid lov til at glæde og fryde os i Herren. Der er dog tider, hvor glæden er særlig overstrømmende. Dette opleves specielt, når mennesker tager imod Kristus og overgiver sig til ham. Danmark har tidligere oplevet tider, hvor mennesker strømmede til kirker og missionshuse. Dette har i de senere år været en mangelvare; men noget tyder på, at vi er på vej ind i en høsttid, hvor kirkens fysiske rammer må udvides. Selvom jeg kan have svært ved at sætte ord på, hvad det er der peger i den retning, har jeg en stærk fornemmelse heraf. Er det ikke det, Helligånden kommunikerer til kirken i denne tid? Jeg tror det! I kirken fornemmer man en voksende hunger, ja nærmest desperation efter forandring og fornyelse, samtidigt med at bønnefællesskaber vokser. Dette er min oplevelse, hvilket glæder mig meget. Mange med mig har en stor forventning til, at Gud nu og i tiden frem over virker noget nyt og vidunderligt frem. Lad os derfor lægge det gamle bag os og rette vort blik mod Kristus, så han kan lede os ind i det som Gud har bestemt.

”Husk ikke på det, der skete tidligere, giv ikke agt på fortiden; nu skaber jeg nyt, nu spirer det frem, ved I det ikke?” Esajas 43. 18 - 19.

Knud Mortensen