28. okt. Ingen kan tjene to herrer.

Ingen kan tjene to herrer, han vil enten hade den ene og elske den anden eller holde sig til den ene og ringeagte den anden. Mat. 6: 24.

Mennesket ønsker ikke at leve sit usikre liv på denne jord helt uden Gud. Men helt at give Ham magten og ledelsen i vores liv, det ønsker vi heller ikke. Der er jo noget som hedder ”den gyldne mellemvej”. Og det ser ud til, at mennesket i forbindelse med deres frelse foretrækker denne tilpasning. Resultatet bliver, at man forsøger at tjene to herrer. Man vil tjene sig selv og gøre brug af alt, hvad denne verden har at byde på. Og på den side ønsker man at gardere sig og have noget i baghånden, så det ikke skal ende helt galt til sidst. Mennesket vil gerne ”både - og”.

Men Jesus siger, det ikke kan lade sig gøre. Det er ”enten - eller”. Jesus siger også: ”Den som ikke er med mig, er imod mig, og den som ikke samler med mig, spreder”. Området mellem to kæmpende parter ”ingenmandslandet” kan ingen opholde sig på. Vi må vælge og gå til en af siderne.

Selv om det sker med smerte, må vi respektere de mennesker, som klart tager afstand fra Gud, og dermed bekender, hvor de står. Det ved vi da, hvad er. Og vi glæder os over de mennesker, der helt og holdent stiller sig på Guds side. Det ved vi også hvad er. Men dem der står midt imellem, er hverken det ene eller det andet. Herom siger Jesus: ”Du er hverken kold eller varm. Gid du var var kold eller varm. Men fordi du er lunken og hverken kold eller varm, har jeg i sende at udspy dig af min mund”. Joh. Åb. 3: 15 - 16.

Står du ved skillevejen i dag? Da er du nød til at vælge side. Amen
Else Käs