26. jan. Joh. 5: 24

Den, der hører mit ord og tror ham, som har sendt mig, har evigt liv og kommer ikke for dommen, men er gået over fra døden til livet. Joh. 5:24.

Jesus er lige kommet igennem Samaria på sin vej til Jerusalem. I Samaria mødte han en kvinde, som han gav levende vand. Derefter helbredte Han en mand i Jerusalem ved Betesda dam, som havde været syg i mange år. Det blev betragtet som en forbrydelse, for det sket på en sabbat. Nu stod han overfor en gruppe fordømmende mennesker, der absolut mente, at de tjente Gud med deres dom. Noget meget menneskeligt som lige såvel kunne være foregået i Danmark.

Jesus har en anden dagsorden, Han er kommet for at opsøge og frelse de fortabte. Han siger, den som hører mit ord, og tror på Gud har evigt liv, og kommer ikke for dommen. Det er jo et noget andet budskab, end det Hans dommere stod med. Disse mennesker var jo overbevist om, at det var dem, der tjente Gud.

Det kunne også foregå her i landet, at mennesker blev fordømt, fordi de tilhørte en anden kristen gruppering.

Vi er kaldet til at leve i tro uden fordømmelse. Det er meget ubehageligt, at leve på kanten af loven hele tiden. Jeg tror, at de fleste ville have det meget svært med at være en lov kristen. Men nu er mit liv skjult med Kristus i Gud, og skriften siger, at så er der ingen fordømmelse, og i tro kan vi leve frit, der er ingen lov at dømme os efter.

Når loven er borte, kan man så ikke bare gøre som man vil? Jo, men her kommer Helligånden os til hjælp, så vi ved, hvad der er rigtigt eller forkert. Helligånden kommer os til hjælp med selvdisciplin, så vi også kan gennemføre det rigtige, som vi tror på.

Aron Jensen