25. marts. Frygt ikke - siger Jesus.

Vi mennesker har en tendens til at være frygtsomme. Måske skyldes det, presset der hele tiden hviler på os fra vort arbejde og vore omgivelser i øvrigt. At der hele tiden er noget, vi skal leve op til, som i de fleste tilfælde er noget, vi kræver af os selv.

Midt i alt dette kommer Guds ord til os med et ”frygt ikke”. Disse ord hørte Zakarias, da han fik budskabet om, at han skulle blive far til Johannes Døber selv om de begge var højt oppe i årene. De samme ord hørte Maria, da englen Gabriel meddelte hende, at hun skulle føde Jesus. Når man hører nyhederne er der frygt for atomkrig, frygt for Rusland og deres oprustning, frygt for islamisterne og terror. Så er der frygten for arbejdsløshed og sygdom.

Midt i alt dette kommer Guds ord til os med et ”frygt ikke”. Skulle disse to små ord være af betydning for mig i dag? Ja i høj grad! Vi har jo kontakt til Gud, som har den største magt i hele universet. Vi har flere muligheder. Vi kan bede. Vi kan i tro lægge vort liv helt i Guds hånd, og dermed give ham ret til at vejlede os og hjælpe os i alle situationer, som vi kommer i, selv dem vi selv er skyld i. Vi er helt omsluttet af Guds kærlighed, og vi kan altid komme til ham med alt det, vi møder i vor dagligdag.

Derfor frygt ikke! Gud har fuld kontrol over din situation.

Israel har mere grund til frygte end vi har. De er omgivet af millioner af fjender til alle sider. Fjender som ville dræbe dem alle, hvis de kunne komme til det. Men Israel er også skærmet af Gud og dækket af Guds almægtige beskyttelse. På trods af den fare de befinder sig i er de mindre hæmmet af frygt end os velfærds-danskere. Så ”Frygt ikke”.

Aron Jensen