17. marts. Tid til fordybelse.

”Maria satte sig ved Herrens fødder og lyttede til hans ord.” Luk. 10. 39.

Herren sagde til Marta: ”Marta, Marta! Du gør dig bekymringer og er urolig over mange ting. Men ét er fornødent. Maria har valgt den gode del, og den skal ikke tages fra hende.” Luk. 10. 42.

Kom med mig en stund. Verden og dens uophørlige krav kan godt vente. De fleste mennesker sætter mig til at vente, idet de tror, at de nok en dag vil få tid til at tænke på mig. Men jo længere mennesker skubber mig i baggrunden af deres liv, jo vanskeligere er det for dem at finde mig igen.

Du lever mellem mennesker, som sætter en ære i at have travlt. De har gjort tiden til en tyran, som regerer deres liv. Selv de, der kender mig som Frelser, har en tendens til at marchere i verdens tempo. De tror på den illusion, at mere altid er bedre: flere møder, flere programmer, flere aktiviteter.

Jeg har kaldet dig til at følge mig på en sti, hvor du tager tid alene med mig, som er din højeste prioritet og dybeste glæde. Det er en sti, som i det store og hele ikke bliver værdsat, men ofte bliver foragtet. Du har imidlertid valgt den gode del, som ikke skal tages fra dig. Når du vandrer tæt ved mig, kan jeg desuden velsigne andre gennem dig.

Fra andagtsbogen ”Jesus Kalder” af Sarah Young.

Leveret af Knud Mortensen