17. april. Guds børn.

Det er vigtigt for os at have en identitet. Der er udkæmpet krige af hensyn til identiteten både nationalt og lokalt. Jeg har lige i TV set Bornholmernes kamp for deres danske identitet.

Det var ikke en stor krig, men der var alligevel 10, der mistede livet ved bombardementet af Rønne og Nexø. Bornholm bevarede sin identitet som dansk.

Mange mennesker drives af sted i jagten for at få flere penge føjet til deres formue, eller for at få en højere levestandard. Vi kan være drevet af begærlighed, og vi kan være drevet af ønsket om indflydelse og magt. Disse motiver vil dog i mange tilfælde efterlade os alene, uden glæde og tilfredsstillelse og med ønsket om mere magt og indflydelse.

Helligånden driver os ikke afsted ikke med hårde ord, eller trusler om staf og udelukkelse fra menighedens fællesskab. At være drevet af Ånden betyder, at man er motiveret af Ånden.

Rom. 8,14. For alle, som drives af Guds ånd, er Guds børn.

Helligåndens stærkeste drivmiddel er kærlighed og glæde. Vi har ofte i vores tanker sat et andet ord ind, pligt og Guds vrede, hvis vi ikke bevæger os.

Det Guds ord siger er, at hvis vi er motiveret af Helligånden, så er vi Guds børn.

Når Paulus siger, at han er tvunget til at forkynde evangeliet. Så var det ikke sådan, at hans arme var vredet om på ryggen, men at Guds og hans egen kærlighed gjorde det tvingende nødvendigt for ham at forkynde evangeliet.

Det er på denne måde Helligånden driver os, og samtidig bekræfter os i, at vi er Guds børn. Herre hjælp os til at leve vort liv med åbne hjerter og sanser, så vi altid og under alle forhold, kan lade os lede af dig.

Er vi drevet af kærlighed til Gud – så er vi Guds børn.

Aron Jensen