13. april. Jeg er det sande vintræ.

Lørdag formiddag skinnede solen, så jeg gik ud og satte mig i mit drivhus, bare for at nyde foråret. Jeg sad og drømte om de dage, hvor vindruerne skal spises. For øjeblikket står vinrankerne helt nøgne med kun enkelte knopper, der fortæller, at bladene er på vej, og sammen med dem det skud der skal bære frugten senere på året.

Det er jo en glæde for enhver haveejer at se tingene vokse og udvikle sig, for at blive det man har plantet og set frem til.

I Joh. Ev. 15, 1 – 3 siger Jesus: Jeg er det sande vintræ, og min Far er vingårdsmanden. Hver gren på mig, som ikke bærer frugt, den fjerner han, og hver gren, der bærer frugt, den renser han, for at den skal bære mere frugt. I er allerede rene på grund af det ord, jeg har talt til jer.

Jeg har kun vinplanter i mit drivhus, så jeg ved godt, hvad der menes, når Jesus taler om at fjerne golde grene, der ikke bærer frugt. Sådan en gren kan være smuk og vokse hurtigt, men den bærer ingen frugt, den er unyttig og fjernes.

Frugt er jo noget, der vokser på den enkelte gren. Frugten er en indre vækst i grenen, ikke noget der hænges på træet, som vi gør med et juletræ. Frugt er ikke aktiviteter eller arbejde i det ydre.

Frugten er helt og holdent et Guds ords rensende effekt i vort liv. Jesus kunne sige til sine disciple, I er allerede rene, på grund af mit ord I har hørt.

Vi må lade Guds ord rense os og gøre os rene, så vi bliver i stand til at bære personlig frugt i vore liv.

Lad os læse Guds ord dagligt, så Guds ord får vækst betingelser i vore liv.

Aron Jensen