11. jan. Du skal elske.

Det er vigtigt med sunde og gode relationer. Det er vi helt klar over, når det gælder vore børn. Her er vi klar over, at det påvirker dem meget, hvilke legekammerater de har. Der søger vi som forældre at påvirke dem til at søge de bedste kammerater. Men måske tror vi, at når vi er voksne, bliver vi ikke så let påvirket af omgivelserne. Jeg kan dog se, at mine børn er meget mere påvirket af reklamer, end vi er. Det skyldes jo ikke, at vi er meget klogere, men mere at vi befinder os i andre kredse, hvor man ikke er så optaget af de emner reklamerne handler om.

I den gamle pagt lod folket sig hele tiden friste af de omgivende folks guder. Måske fordi deres gudstjeneste var mere festlig og mindre krævende end gudstjenesten ved templet der gjaldt en Gud, man ikke kunne se samtidig med loven, der sagde: ”Du skal elske Herren din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl af hele dit sind og af hele din styrke.” Dernæst kommer: ”Du skal elske din næste som dig selv!” Mark. 12:30– 31.

Det er vigtigt med gode relationer. Hvis man henter al sin relation til andre, som ikke bekender sig som kristne, kan det let gå i en retning. Hvis man derimod relaterer til venner i et troende miljø, vil der være helt andre muligheder for fællesskab, der fører til tro, og vækst i troen.

Med vores tro på Gud kan vi være resursepersoner i vore omgivelser, uanset hvor vi bor.

Men det er vigtigt, at vi altid taler med Gud om vores nabo, før vi taler med vores nabo om Gud. Når vi nu tror på en levende Gud, som altid hører os, så lad os aldrig blive trætte, men udholdende i bønnen for de mennesker, vi er omgivet af hver dag.

Aron Jensen