11. feb. Hvem prøver du....

”Må de ord, jeg taler, og de tanker, jeg tænker, være dig til behag, min Herre. ” Sl. 19. 15. Er du bange for at møde misbilligelse, hvis du udtaler dig? Bibelen siger: ”Menneskefrygt er en fælde….” Ordsp. 29. 25. Og frygt er almindeligt bland mennesker, som gerne vil være til behag.

En behag syg datter er en, som hele tiden prøver at gøre sine forældre tilpas, uanset hvor gammel hun bliver. Lige fra de kort hun skriver fra ferien til opdragelsesform, hendes beslutninger er farvet af indstillingen hos de forældre, som opdrog hende. Men husk hvad Paulus sagde: ”Da jeg var barn, talte og tænkte og drømte jeg som et barn; men nu, da jeg er bleven voksen, har jeg aflagt det barnagtige”. En behagesyg ven er en, som ikke kan sige nej. Det kan være at hendes modvilje vokser, men hun dukker altid op og tager hånd om tingene. Det der for hende er kærlighed og loyalitet, udnyttes ofte af dem, som mangler tillid, fælles afhængighed og omsorg. En behagesyg ansat er en, som altid arbejder sent uden kompensation eller anerkendelse, dækker over andre, der ikke tager deres part af sliddet, og som holder tand for tunge, når chefen eller kolleger tager æren for hendes arbejde. En behagesyg mor er en, som frygter at miste børnenes kærlighed. Hun er bange for at sætte grænser, selv om de vil skabe en atmosfære af tryghed og respekt, og ved ikke at give børnene regler går hun glip af livets dessert, som tilfalder gode forældre i form af venskab med børnene senere i livet.

Det eneste vi skal koncentrere os om, er at sikre os, at vore ord og tanker er Herren til behag. I sidste ende er det kun Hans godkendelse der tæller.

Amen

Else Käs