03. feb. Uforsonlighed.

Det er en ære for en mand at afstå fra kiv. Således kan vi læse i Ordsprogenes Bog 20.1., og i dag skal vi modtage en alvorlig formaning fra Paulus, der skriver:

”Hold dig fra de tåbelige og hidsige diskussioner; du ved, at de kun fører til stridigheder, og en Herrens tjener skal ikke strides med nogen. Han skal være venlig mod alle, være en god lærer og finde sig i ondt. Han skal med mildhed irettesætte dem, der siger imod, om dog Gud vil få dem til at omvende sig, så de kommer til at erkende sandheden og igen besinder sig og slipper ud af den fælde, hvor de holdes fanget af Djævelen, så de må gøre hans vilje.” 2. Tim. 2. 22 – 26.

Er en sådan formaning også aktuel for os i dag? Jeg tror det! Mon ikke vi alle enten selv har været involveret i dumme og tåbelige diskussioner eller har oplevet dem fra andre i kirken. Kødelige og rethaveriske diskussioner, der ikke medfører noget som helst godt. Vi må omvende os fra noget sådant, bede om tilgivelse og lade os fylde af Gud ånd og hans kærlighed, så vi med mildhed kan irettesætte dem, der står Gud imod. På denne måde bliver vi menighedsbyggere og sjælevindere.

Bibelen siger:

Gør intet af egennytte eller lyst til tom ære, men agt i ydmyghed hverandre højere, end jer selv.” Fil. 2. 3 - 4.

Endvidere står der, at det er de, der stifter fred, der skal kaldes Guds børn. Det er godt at tænke over.

 

Knud Mortensen