01. feb. Vær ikke bekymrede.

Der er sagt og skrevet meget om, hvordan vi kan takle vore bekymringer. Det bedste råd giver Jesus selv, idet han siger: ” Søg først Guds rige og hans retfærdighed, så skal alt det andet gives jer i tilgift. Så vær da ikke bekymrede for dagen i morgen; dagen i morgen skal bekymre sig for det, der hører den til. Hver dag har nok i sin plage. ” Matt. 6. 33 – 34.

Paulus kommer også ind på, hvad vi skal gøre ved vore bekymringer, idet han skriver:

”Vær ikke bekymrede for noget, men bring i alle forhold jeres ønsker frem for Gud i bøn og påkaldelse med tak. Og Guds fred, som overgår al forstand, vil bevare jeres hjerter og tanker i Kristus Jesus.”

Vi mennesker er af natur negativt kodede. Vore tanker kommer let til at kredse om det, der kan gå galt. Det er klogt ikke at tro på alt, hvad man tænker, idet vore tanker ofte ikke er Guds tanker. Nej Guds tanker er højere end vore tanker. Derfor opfordres vi til at overgive vore bekymringer til Gud og lade ham komme til og tage sig af vor situation. For ham er intet umuligt. Han kan vende enhver situation til noget positivt, så selv det, der ser allermest håbløst ud, på sigt kan blive en fordel for os.

Mark Twain sagde: ”Jeg har haft mange bekymringer i mit liv, men de færreste af dem blev til noget.” Ja, hvor mange af vore bekymringer er blevet til virkelighed?

Bekymringer kommer ingen uden om. Det er en del af det at være menneske. Spørgsmålet er, hvordan vi takler dem. Gør vi som Jesus opfordrer til, eller går vi selv og kæmper med dem? Det er op til os.

Knud Mortensen